RIP Dennis Hopper...

En riktig gigant har tyvärr lämmnat oss. För mig som en filmnörd så är detta lika stort som när Dio lämnade oss den 16 maj. Mannen jag talar om är Dennis Hopper. När jag tänker på Hopper så är det främst tre roller jag tänker på.
Billy i Easy Rider, journalisten i Apocalypse Now och givetvis Frank Booth i Blue Velvet.
Vad ska man göra för att hylla denna man då ? Jag tycker att något vettig filmbolag borde ge ut Dennis Hopper förlorade film The Last Movie och varför inte lägga med dokumentären The American Dreamer som bonusmaterial.


Dennis Hopper 1936 - 2010
Blogg i fokus...

Jag vill ge en eloge till Chief Rebel Angel och hans blogg METAL! för att ha den goda smaken att rekomendera min blogg i hans serie "Blogg i fokus". Hatten av för honom. Chief Rebel Angels intervju med yours truly finns att läsa HÄR!

Nya band till Nordfest är Ram och The Kristet Utseende
Så glömm inte att packa med toalettborstarna!

De plattor som snurrar mest i spelaren nu är:

Misery Index - Hiers to Thievery: Svinigt bra death/grind som med all sannolikhet kommer bland topp tre i år.
High On Fire - Snakes For The Divine: Matt Pike...need i say more?
Exodus - Exhibit B: Kompetent thrash av rutinerade herrar
Rotting Christ - Aealo: EtnoBlackDeath??? Bra är det som fan!
Suma - Ashes: Tung, tyngre, Suma.

En lite vinst...

Jag måste tacka metalcentral för att jag där vunnit The Haunteds nya dvd "Road Kill" Jag ska återkomma med en recension när jag fått den och hunnit se den. Jag är jävligt nyfiken på dokumentären som finns med på den.

En ny video med Grand Magus är ju inte fel. Låten är givetvis svinbra.RIP Ronnie James Dio...

En sorgens dag.
Från http://www.ronniejamesdio.com/

Message from Wendy Dio

Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever.

- Wendy DioRonnie James Dio. 10 juli 1942 - 16 maj 2010


Hiers To Thievery...

Misery Index nya platta Hiers To Thievery streamas i sin helhet HÄR.


AbandonVilken härlig känsla det är när man finner nya guldkorn. När man verkligen kan grotta ner sig och bara njuta av ett band som man aldrig förut hört och inser att att man funnit en ny favorit och att detta band måste jag verkligen hålla ögonen på så att jag inte missar en ny platta eller spelning. Jag fann ett sådant guldkorn för ett par dagar sedan men tyvärr så kommer det aldrig att komma varken ny platta eller spelningar från detta band. Abandon heter bandet ifråga och anledningen är att bandets sångare dog av en överdos i December 2008.
The dead end heter den sista plattan med Abandon och den är så svart och tung så att jag tror att den kan flytta berg. Det är nästan svårt att lyssna på denna platta för att den är verkligen så ofantligt mörk. Men när man sluter ögonen och verkligen tar till sig av musiken så finns där ett ljus och någonting vackert. Ge plattan The dead end av Abandon en chans, jag tror inte ni kommer att ångra det.Abandon Live 2004

Watain klara för Nordfest!!!

Watain är klara för Nordfest 2010. Det betyder att följande band kommer att spela på Folkets Hus i Sundsvall den 3-4 september. Glöm inte att det tillkommer 4 band till.

Watain
Raised Fist
Repugnant
Switch Opens
Aeon
Syn:drom


RSS 2.0