Raubtier på Club Deströyer

Kolla in vad Dagbladet och Sundsvalls tidning tycker om lördagens Deströyerspelning.

Dagbladet
Sundsvalls tidning

Holy Wacken Land

Hu har årets Wacken spelschema och kartor släppts på hemsidan. Man blir ju inte så lite sugen på att åka dit när man surfar runt på Wacken open airs hemsida.


Världens bästa filmer del 1.

Vilken film tycker du är världens bästa ? Ofta får jag den frågan av vänner och bekanta. Svaret jag oftast ger är Cykeltjuven av Vittorio DeSica, men jag brukar tillägga att det beror på vilket humör jag är på. Det är en svår fråga, lika svår som vilken världens bästa skiva är.. Är det Slaughter of the soul av At the gates eller Reign in blood av Slayer ? Jag kommer under rubriken "Världen bästa filmer" att dela med mig av lite filmtips på filmer som enligt mig tillhör världens bästa!

Den första filmen som jag vill tipsa om är The Proposition av John Hillcoat.
The Proposition är en westernfilm som utspelar sig i Australien. Filmen börjar med att två bröder grips. Den äldre av bröderna får ett förslag (the proposotion) "Döda din äldre bror annars avrättar jag din yngre bror".
Och där börjar denna i mitt tycke grymt underskattade film. Varför är då denna film så otroligt bra då ? På det kan jag svara följande:

Fotot:
Det är få filmer som har ett så vackert foto. I denna film så har landskapet en av de största huvudrollerna. Jag är lycklig som fick möjligheten att se denna film på bio.

Skådespeleriet:
Alla skådespelare ger verkligen allt i denna film men i mitt tycke så borde Ray Winstone verkligen fått ett större erkännande efter denna film, han är helt enkelt briljant.

Musiken:
Jag brukar inte bry mig så mycket om filmmusik men det finns undantag, detta tillhör ett sådant. Musiken av Nick Cave och Warren Ellis är otroligt bra. När man ser det otroliga landskapet och hör den minimalistiska musiken så är tårarna inte lång borta. Nick Cave har även skrivit manuset till filmen.

Regi och Manus:
Man märker att John Hillcoat är en regissör som är noga med detaljerna och inte slarvar. Hillcoat får verkligen skådespelarna att ligga på toppen av sin förmåga. Det är skönt när man ser en film som låter karraktärerna utvecklas och inte behöver följa den senaste dramaturgimallen från Hollywood. The proposition är bitvis en våldsam film men en film som är trovärdig och vacker. Jag väntar med spänning på Hillcoats nästa verk som verkar vara The Road.Napalm Death

Ny video med Napalm Death. Fan vad jag älskar detta band, snacka om att åldras med värdighet och att skita i trender och bara göra sin grej. Napalm Death har i mitt tycke i år släppt ett av sina starkaste album på länge. Kolla in videon nedan, den är ganska cool.

NAPALM DEATH - Time Waits For No Slave

Deströyed

Vill bara påminna alla om att nästa helg så spelar Raubtier Club Deströyer i Sundsvall.


Augury

Måste bara rekomendera Augury till alla. Deras nya platta Fragmentary Evidence är så helvetiskt bra.
Om man tänker sig en blandning av Cynic och Suffocation, tekniskt men ändå brutalt. Jag skulle bli förvånad om inte denna platta placerar sig på topp tio i år.


Karim Hussain

Har tidigare skrivit om regissören och filmfotografen  Karim Hussain. Karim Hussain är i mitt tycke kanske den mest intressanta filmskapare som finns idag. När man ser en av hans filmer så vet man att det är någonting speciellt och utmanande både för öga och sinne som man ska se. Om man är kräsmagad och bara gillar den senaste Amerikanska actionrullen så bör man INTE se någon av Karims filmer. Om man däremot är intreserad av att uppleva någonting nytt, att själv bli utmanad och att kanske inte få alla svar, att uppleva en film som dröjer sig kvar i hjärnan i flera dagar, kanske veckor. Då ska du se någon av Karim Hussains tre långfilmer.
Jag fann på Karims myspace denna demorulle. Kolla in och njut !!!
Efter att du sett denna demo så köp den Svenska Karim Hussain DVD boxen som innehåller alla hans filmer.

Karim Hussain demo reel 2008

Halvårsrapport.

Snart har halva året gått och jag måste säga att skivåret har varit bra i mitt tycke. Jag gör en summering av det som jag tycker varit bäst.

Utan inbördes ordning.

Pestilence - Resurrection Macabre

Absu  - Absu

Napalm Death - Time Waits For No Slave

Tribulation  - The Horror

My Dying Bride - For Lies I Sire

Havok  - Being and Nothingness

Torture Division - With Endless Wrath We Bring Upon Thee Our Infernal Torture

Gwynbleidd - Nostalgia

Mastodon - Crack the Skye

Suffocation  - Blood Oath

Heaven and Hell  - The Devil You Know

Det finns ett gäng plattor som jag inte lyssnat så mycket på men som mycket väl skulle kunna platsa på listan.
Vomitory, Minsk, Ex Deo, Amorphis, Unanimated, Sanctification, Success Will Write Apocalypse Across the Sky.

Sen så är det ju halva året kvar så det ser ut att bli ett mycket bra år.

Mastodon

En ny video med Mastodon. Ni som ska på Sonisphere kan ju njuta av detta finfina band live.


Mastodon "Oblivion"

Suffocation

Jag kan verkligen rekomendera Suffocations nya skiva Blood Oath, den är grym. Frank Mullen har en i mitt tycke mäktig röst som verkligen låter som att den kommer från den djupaste avgrund. Låt oss hoppas att Suffocation hittar till Sverige när det blir dags för turne.
Nedan så kan ni se Suffocation framföra nya låten dismal dream live.Voivod

Lite rymdmetal med Voivod från Sweden rock.


Sweden Rock

Så var Sweden Rock över för denna gång. För dem som vill läsa om årets festival så rekomenderar jag följande bloggar.


http://blogg.aftonbladet.se/swedenrock

http://blogg.expressen.se/hardrock/

http://blogg.aftonbladet.se/klingdiamond

RSS 2.0