Wacken open air

Idag smygstartar världens största hårdrocksfestival. Tyvärr så stannar jag hemma i Timrå detta år av olika anledningar. Turligt nog så är startfältet i år det svagaste på många år. Jag tänkte här bjuda på lite bilder från förra årets festival.
Trevlig camping.


Avenged Sevenfold. Inte direkt ett favoritband om man säger så :)


Primordial...satan så bra dom va.At the gates levererade en magisk spelning.

Äntligen Trier !!!

Jag var på bio häromdagen och såg Lars von Triers Antichrist. Jag förstår att denna film har upprört folk och var tydligen "snackisfilmen" på årets Cannesfestival. Kritikerna är delade i två läger, antigen så hatar de filmen eller så älskar de filmen. Vart finns då jag ?

Jag hadde lite tappat hoppet om Trier då jag inte gillade varken Dancer in the dark, Idioterna eller Dogville. Men å andra sidan så älskar jag Breaking the waves, Riket och Europa, så jag har inte helt gett opp, och tur var ju det.

Antichrist är mer än en film det är en helhetsupplevelse för alla sinnen. Den är vacker, den är ful, den är äcklig, den utmanar oss på alla sätt. Fotot av Anthony Dod Mantle är otroligt vackert och poetiskt.
Charlotte Gainsbourg och Willem Dafoe är båda strålande i sina roller och borde vinna alla skådespelarpriser som finns.

Jag tycker att Antichrist är en mycket bra film, en film som man kommer på sig själv att man går och tänker på efter man sett den och det är ett tecken på en bra film tycker jag. Se den !Anathema

Mellan 1992 och 1995 var Anathema ett av mina favoritband (ett av många). Tillsammans med My Dying Bride och Paradise Lost var Anathema gräddan av Engelsk doom och bolaget Peacevilles stjärnor. Tyvärr så av någon anledning så lämnade sångaren Darren J. White Anathema 1995 och därefter tycker jag att Anathema blev sämmre och sämmre.
Sån tur är så finns youtube och där fann jag till min lycka dessa två videos från Anathemas glansdagar. Titta, lyssna och njut...

Fuckin Slayer...

Kolla in denna video med Kerry King från Slayer när han pratar om nya plattan "World Painted Blood"Världens bästa filmer del 3

Ridley Scott är enligt mig mannen bakom två av världens bästa filmer, Alien och Blade Runner.
Jag ska här koncentrera mig på den sistnämda. Blade Runner är en film som har åldrats med stor värdighet och håller lika bra idag som 1982 när den kom. Vad är det då som gör att denna film platsar bland världens bästa filmer ? På det finns det bara ett svar och det är allt. Få filmer har helheten som Blade Runner, Ridley Scott har (eller rättare sagt hadde) verkligen ett öga för detaljer. Scenografin, fotot, skådespeleriet.
Harrison Ford och Rutger Hauer gör här sina livs roller (jag vet att Rutger Hauer även var bra i Liftaren men inte lika bra som här). Detta är verkligen film som det ska göras och tyvärr så är det väldigt sällan man ser så här bra filmer idag.
Jag ska inte förstöra filmen för er som inte har sett den genom att avslöja för mycket för detta är en film som ska upplevas både av hjärta och hjärna och Blade Runner är en film med mycket hjärna och mänskliga funderingar.

Blade runner finns i en mängd olika versioner och är man ett riktigt fan av filmen som givetvis jag är så är det enda raka att köpa monsterboxen som finns på marknaden, inte mindre än fem discar och inte mindre än fem olika versioner av filmen och den MYCKET intresanta dokumentären Dangerous Days: Making Blade Runner som är drygt tre timmar lång.Once upon a time in NorwayDokumentärfilmen Once upon a time in Norway finns på youtube.

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Grand Magus

En video med Club Deströyer aktuella Grand Magus.
Om man känner sig sugen på lite Heavy metal så kan jag verkligen rekomendera Grand Magus senaste platta Iron Will.


Wacken

Om lite drygt två veckor så är det dags för världens största hårdrocksfestival nämligen Wacken open air att öppna portarna igen. Jag kommer tyvärr inte att åka dit i år utan siktar på att åka nästa år. Jag personligen tycker att lineupen i år är otroligt dålig, givetvis så finns det en del band jag skulle vilja se men överlag så är det inge bra. Man får väll sitta hemma och svinga en bägare och titta på lite Wacken klipp på youtube.

Pure Fucking MayhemDokumentärfilmen Pure fucking Mayhem finns på youtube.

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

Del 6
Del 7
Del 8

Augury och Gwynbleidd

De två största överraskningarna för mig i år är nog Gwynbleidd och Augury. Nostalgia och Fragmentary Evidence är i mitt tycke två magnifika skivor och jag har svårt att tro att någonting kan toppa dessa två.
Jag har hittat två livevideor på youtube, en med varje band. Titta och njuuuut. När ni är klar med det så tycker jag att man ska klicka HÄR och lyssna på en intervju med Tobbe från Club Deströyer och Micke från My own grave.

Gwynbleidd


Augury

Världens bästa filmer del 2.

Stefan Jarl är enligt mig den kanske bästa Svenska regissör någonsin. Hans filmer är alltid aktuella och dom säger någonting om det samhället vi lever i. Jarl är aldrig rädd för att säga vad han tycker och viktigast av allt, han står för sin åsikt. Modstriologin är kanske kronan på verket. Dessa tre filmer är kanske de bästa och viktigaste dokumentärfilmerna som någonsin gjorts. Lika mycket som de handlar om Kenta och Stoffe så är de ett tidsdokument om Sverige.

Modstriologin finns i en mycket fin DVD-utgåva som jag rekomenderar till alla. Dessa tre filmer borde vara obligatoriska i den svenska skolan. Om du bara ska se tre dokumentärfilmer i ditt liv så se "Dom kallar oss mods" "Ett anständigt liv" och "Det sociala arvet".
Ett klipp från Dom Kallar Oss Mods


Ett Klipp Från "Ett Anständigt Liv" 

Sleep...

En liten Sleep intervju i vice Magazine HÄRLite Sleep live från ATP festivalen. Vad skulle man inte ge för att ha varit där !!!


Vill du vara med på Torture Divisions nästa demo ?

Om du vill vara med på Torture Divisions nästa demo så läser du nedan vad J och K skriver.


Here's a few words from vocalist/superstar/bassist J:

"As you know I am working on the lyrics for the next demo. And here is a chance for you to participate on the next recording!!!!  We want as many as possible to record the following:  An approx 2 second long "HAIL!!!". We want this to be fucking massive so please record as many as you like, try to make them sound different, record your friend, your mom, your parrot... Record it however you want, you can record it on your cellphone if you like and just send the file to us. If you have any questions about it just go ahead. The Lordi will answer asap. Ain't this fucking sweet?"

Guitarist/superhero K adds the following:

"And as J said... Make the recording as decent as possible, turn it into a mp3 or any other decent format and mail it to torturedivision@gmail.com and I'll make sure it comes to good use. Yes, we will use all of the contributions that are sent to us. We'd also like for you to spread the word on this and get as many people as possible into this thing. Bring it up on yer Facebook/MySpace whatever, anything to make people aware of this. This is a small thanx to all of you who have been supportive of what we do with Torture Division, you who always buy our merch and are generally cool as shit. We are accepting contributions up until we say otherwise, but you at least have some months to do this shit since drums are planned for the end of this month."Flygande bar...

Måste bara visa Jägerbaren som kommer att finnas på årets Wacken open air. Baren som kommer att vara 50 m ovanför marken och servera olika jägerdrinkar givetvis. Upp till 100 besökare per dag kan få möjligheten till att besöka denna ovanliga bar. Om man befinner sig på Wacken open air i år så kan man ansöka via sms och vara med i utlottningen om att få en plats i baren. Jag gissar att utsikten är grym. kolla HÄR för mer info.

My own grave

Det superba Sundsvallsbandet My own grave släpper i augusti sin nya platta Necrology. Den 18 september har man relesfest på aveny, en Deströyerkväll givetvis. Support till My own grave kommer från Hellmasker.


RSS 2.0