Repugnant till Nordfest

Repugnant är klara för Nordfest. En ascool bokning tycker jag. Lite skitig oldschool döds är ju aldrig fel.
Ryktet säger att Repugnant jobbar på en ny platta men fram tills att den ser dagens ljus så kan jag varmt rekomendera den gammla godingen Epitome of Darkness.
HÄR och HÄR kan ni läsa lite mer om Nordfest.

Efter att den senaste tiden ha missbrukat At The Gates och Primordials dvd släpp (jag kan inte nog hylla och tjata nog om dessa dvder) så måste jag varva med lite annat. Så den senaste tiden har följande plattor snurrat hemma hos mig.

Ihsahn - After
En skön proggblack platta. som en blandning av Emperor och Opeth.

High on Fire - Snakes for the Divine
Skön stonerrock med Matt Pike & co.

Immolation - Majesty and Decay
Finfin döds av dessa rutinerade herrar.

Switch Opens - Switch Opens
Som ett Mastodon på lsd. Ska bli grymt kul att se på Nordfest.

Worm Ouroboros - Worm Ouroboros
Skön vaggvisemjukisdoom att lyssna på när man ska sova.


High On Fires nya video Frost Hammer.


Primordial All Empires Fall

                              


Jag har nu sett detta mästerverk och känner att jag måste skriva ett par rader så att alla förstår att denna dvd är ett måste i allas dvdhyllor. Detta är utan tvekan den bästa konsertdvd jag någonsin sett. Jag vet att jag skrev detsamma om At The Gates Wackenspelning men det är stor skillnad på en stor festivalspelning och en klubbspelning på hemmaplan med ett tusental fanns som i detta fall. Det som man verkligen lyckats med är att få fram kännslan att man nästan är på plats och står där. När publiken vrålar ut "Where is the fighting man" och Alan "Nemtheanga" Averill svarar "I am he" så är man fan beredd att följa honom. Jag påstår att han förmodligen är den bästa sångaren som finns innom metal nu. När han sjunger/vrålar om svälten i Irland så känner man han verkligen bär hela historien på sina axlar. Jag gissar att man verkligen har jobbat hårt i efterbearbetningen av denna spelning. Färgerna, kornen, klippningen, allt vrålar ut toppklass. dessutom ett finfint 5:1 ljud.

På skiva två så har man samlat lite festivalspelningar och en dokumentär om Primordial. Dokumentären är det inte så mycket att orda om, medlemmarna berättar historien om bandet och det är lite gammla klipp. Inte i samma klass som At The Gates dokumentären men den är rolig att se. Festivalklippen är i lite varierande kvalitet men för oss som gillar Primordial så är det värt att se.

Kolla in The Coffin Ships från dvd´n nedan.


Nordfest

Första banden är nu klara för Nordfest 2010. Nordfest kommer i år att hålla till på Folkets hus i Sundsvall mellan den 3-4 September

De klara banden är:

Raised Fist
Switch Opens
Aeon
Syndrom
Anders Björler

En liten intervju med Anders Björler med anledning av den gudomliga At The Gates dvd´n.


Club Deströyer på fredag...

På fredag smäller det. Jag antar att alla som kallar sig hårdrockare i Sundsvallstrakten kommer att befinna sig på Club Deströyer och röja lös till Onslaught, Bibleblack och Scaar.

Tiderna ser ut som följande

21.00 - Insläpp, barhäng och DJ Björling (Loyalguard)
22.00 - Scaar
23.00 - Bibleblack
00.00 - Onslaught

Be there or be a pingstvän.

Hail of Bullets

Grymma Hail Of Bullets håller på att slutföra inspelningen av sin nästa platta. Guldstrupen Martin Van Drunen skall tydligen lägga sången innom ett par veckor och sedan ska Dan Swanö mixa och mastra. Jag väntar mig inget annat är stordåd av denna grymma deathmetaltrupp.
Kolla in videon till Warsaw Rising nedan.
High On Fires nya platta Snakes for the divine är ju givetvis snorbra. Vad det någon som trodde nåt annat ?
Jag menar vi snackar ju om Matt Pike här, mannen bakom de snortunga riffen i Sleep. Kan det bli annat än stordåd ? Givetvis inte. Kolla in videon till Frost Hammer nedan.The Haunted

The Haunted är förmodligen en av de fem bästa nu aktiva banden som finns i Sverige. Deras förra platta Versus fick inte direkt dåliga recensioner men heller inte jättebra. Själv så tyckete jag att det var 2008 års bästa platta.
Den 19 april så ska The Haunted släppa en dvd med titeln "Road Kill" och det är ju givetvis ett givet köp. Kolla in trailern nedan.
Primordial

En ny trailer för den kommande "All empires fall" av Primordial.


Gammal kärlek rostar aldrig...Efter att ha missbrukat At The Gates dvd ett par dagar nu så kännde jag att jag måste höra på nåt annat.
Jag läste i senaste Close-Up Magazine att Rotting Christ har släppt en ny platta och att Alan "Nemtheanga" Averill från Primordial gästade på ett spår. Det måste givetvis höras tänkte jag.

Jag måste erkänna att jag inte lyssnat på Rotting Christ på ett par år. Jag tappade intresset litegrand efter den i mitt tycke lite halvrisiga plattan A Dead Poem. Det finns givetvis guldkorn även på den men den når verkligen inte upp till dess föregångare Non Serviam och mästerverket Thy Mighty Contract.

Jag visste inte på vilket spår som Nemtheanga skulle gästvråla på så jag fick helt enkelt börja med spår ett.
Det som når mina trummhinnor är någonting nytt, något som jag aldrig förr hört. Jag var fast i vad som endast kan beskrivas som gammal Grekisk historia med gudar, medusor och fan och hans moster. Satan i gatan vilken bra platta ville jag bara skrika rakt ut så att grannar och för den delen hela kommunen fick veta vilken skatt jag nyss upptäckt. Aealo som Rotting Christ nya platta heter är så grymt jävla bra. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den men nån slags etno-deathmetal ligger nog nära till hands. Gör allt vad ni kan för att lyssna på denna platta, då menar jag allt. Lyssna på titelspåret nedan och njut.


Äntligen!!!Så kom den då äntligen. The flames of the end damp ner i brevlådan i förrgår och jag har nu sett hela mästerverket. För det är det vi pratar om här, en mall hur en dvdproduktion ska se ut.

DVD1
Under a serpent sun the story of At The Gates
Detta är som namnet antyder hela historien om At The Gates. En grundlig genomgång på ca två timmar. Jag vet inte om jag någonsin sett en så genomarbetat banddokumentär någonsin, det är verkligen ett hästjobb som regissören och tillika gitarrist Anders Björler har gjort. Här bjuds vi på nog med anekdoter och minnen så att det räcker för en livstid, vi får veta allt vi någonsin skulle vilja veta om At The Gates. Den enda kritik som jag har är att det märks att Björler inte är den bästa av videofotografer, lite halvtaskiga bilder och en hel del misstag som en något mer van filmare inte skulle göra. Allt som allt är detta en våt dröm för alla oss som anser att At The Gates är bland det bästa som funnits.

DVD2
Purgatory unleashed live at Wacken
At The Gates spelning på Wacken 2008 med grym bild och ljudkvalitet kan det vara något ? En i alla avseenden felfri spelning som det förmodligen kommer att snackas om i årtionden framöver. Låtlistan uppfyller allas drömmar, Tompa är i högform. det finns inget att klaga på. Man märker verkligen att alla njuter och har roligt när de står på sceenen. Måhända är jag något färgad då jag faktiskt stod där i publiken men detta är nog en av de bästa spelningarna jag någonsin sett på dvd.

DVD3
Only the dead are smiling
Denna dvd bjuder på livematerial som få tidigare har sett. Givetvis så är det mycket varierad kvalitet på klippen, men det kan man ta. Denna dvdskiva är för de mest inbitna fansen och bjuder på en del skatter.

Allt som allt så är denna dvdbox ett referensmaterial för andra band att följa när man ska släppa en dvd. En genomarbetad banddokumentär, en snortight grym spelning, musikvideos, ovanligt livematerial. Se och lär.

RSS 2.0