Raubiter

Raubiter till Club Deströyer i Sundsvall den 27 juni. Jo man tackar :)


True Norwegian black metal dokumentären


Norges mest hatade man

Kolla in detta från Aftonbladet.

Emperor

Jag köpte i helgen Live Inferno boxen med Emperor. Jag måste bara rekomendera den till alla. Om man köper hela boxen så inehåller den 2 st cd och 1 st dvd. Kolla in denna sida för mer info. Detta ska tydligen vara det sista släppet med Emperor. Köp eller dö!!!


Pestilence


Som jag tidigare skrivit så tycker jag att nya Pestilece plattan är skitbra. Nu har en video spelats i till låten Devouring Frenzy. Jag tycker inte direkt att det  är en bra video men låten är skitbra.Negura Bunget

Dagens metaltips är Negura Bunget. Negura Bunget är ett proggblackmetal (något åt det hållet iallfall :) band från Rumänien. Jag kan starkt rekomendera deras senaste platta Om. Den kom 2006 så det borde vara dags för något nytt snart. Istället för att skriva låtar om gamle hornper så handlar Negura Bungets låtar om naturen och den Rumänska mytologin.Videon till Cunoasterea TacutaNegura Bunget spelar en ny låt på Infernofestivalen i år.

Richard Stanley

Jag tänkte att jag måste skriva något om Richard Stanley, denne gravt underskattade och missförstådda regissör.
Richard Stanley har bara regisserat tre st långfilmer, sex st kortfilmer, tre st dokumentärfilmer, och ett antal musikvideos.

Långfilmerna är:

Hardware
En sci-fi film som nådde en viss framgång. Jag tror att den största anledningen att denna film inte har en betydligt större publik är att den jämfördes med Terminator. Hardware är en betydligt bättre film. Kommer äntligen snart på en riktig DVD. Har fram tills nu endast funnits på en halvrisig Tysk bootleg DVD.


Den kommande utgåvan av Hardware.


Tyska Laser paradise utgåva av Hardware.Dust Devil
Denna film finns i flera olika versioner. Den som brukar kallas directors cut är ca 105 min och givetvis den bästa. Det finns tre st olika DVD utgåvor av denna film. Den obligatoriska Tyska bootlegen som är den sämsta (dock så var det länge den enda). En Engelsk utgåva av Optimum och en Amerikansk utgåva av Subversive Cinema. Om jag ska rekomendera någom så rekomenderar jag Subversive Cinemas "box" utgåva. Inte mindre äm FEM discar.


Subversive Cinemas utgåva av dust Devil.


Optimums utgåva av Dust Devil.


Tyska Laser paradise utgåva av Dust Devil.

The Secret Glory

The secret glory  är en dokumentärfilm om nazisten Otto Rahn. Otto Rahn var verksam vid Ahnenerbe (Ancestral Heritage Society och var övertygan om att han viste hur man skulle finna den heliga gralen. Om man vill se denna film så finns det bara ett sätt och det är att köpa Subversive Cinemas Dust Devil box där denna film i grovklippt skick är med som extramaterial.


Om man vill läsa mera om Richard Stanley så rekomenderar jag Between the Death and the Devil en mycket bra hemsida om Stanley.

Rockweekend !

Rockweekend har presenterat 19 st nya band. Det mest intresanta är Dark Funeral.
Även klara speldagar för flera band finns att beskåda här !

Det återstår ca 10 st band till att presentera för Rockweekend. Undra om det kommer nåt stort band till ?

Sweden Rock Spelschema !

Spelschemat till Sweden Rock är nu klart ! Kolla här !

Tribulation


Tribulation
är tydligen bokade till Club Deströyer för en spelning till hösten.
Jag kan starkt rekomendera deras skiva "the horror", den kommer troligast ligga på min lista över 2009 års bästa skivor.
Kolla in Tribulations myspacesida för att höra ett smakprov.

Satyricon video.

Hittade lite video från Satyricons pågående turné, visseligen inte från Nordfest men värt att titta på ändå.
Satyricon på Nordfest !

Har precis återhämtat mig från den käftsmäll som Satyricon levererade på Nordfest. Det var bra, det var så jävla bra som det kan bli. Jag hoppas och ber att vi får fler Nordfester framöver. Grave levererade även en bra spelning. Man märker att dom har rutin och kan förmodligen inte göra en dålig spelning.

För mer läsning om Nordfest kolla in.
Dagbladet och Sundsvalls tidning.

Lite bilder från Nordfest. Så bra som det kan bli med en mobil.
Återkommer med fler bilder en annan dag.Zonaria gjorde vad dom kunde för att värma opp en slö publik.Grave visar vart skåpet ska stå.


Grave.


Satyricon levererar den bästa metalspelningen någonsin i Sundsvall.


Satyr en briljant frontman.


Satyicon levererar.


Running Wild

Det var Running Wild som var den artist som ska göra sin sista spelning någonsin på Wacken open air i Sommar. Personligen så är Running Wild inte direkt nåt band som jag lyssnar på men ett par Running Wild plattor har man ju hört.Imorgon lördag så ska jag och ett par polare på Nordfest. Det är en liten festival här i Sundsvall. De två största banden som spelar är Satyricon och Grave. Räkna med en stor uppdatering på bloggen på Söndag eller Måndag med bilder och skriverier om Nordfest. Jag vet inte vilka som ska bli roligast att se, Satyricon eller Grave. Grave var lite av mitt favoritband omkring 1991. Deras första platta "Into the Grave" är ju en milstolpe i Svensk dödsmetall. Senast jag såg Grave live var 1992 i Stockholm. Ja jag vet att jag är gammal :)
Satyricon ska även bli roligt att se. Jag har diggat Satyricon ända sen deras debut "Dark Medieval Times". Men jag måste nog säga att deras tre senaste skivor är deras bästa.
Sist ut här på Metalblogg idag blir en video som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om. Är dom seriös eller är det en ploj ? Är det bra eller inte ? En sak som är säker är att denna video INTE var billig att göra. Det vet jag eftersom att jag har jobbat en del med film. Bandet ifråga heter Helvetets Port och låten heter Lightning Rod Avenger.
Som Ronny Svensson säger, mycket nöje !Torture Division

Jag vet att det finns fler där ute än mig som uppskattar fin go brutal death metal.
Vilken tur det är för oss att ett av Sveriges bästa death metal band Torture Division ger bort sin musik gratis på deras hemsida. Där kan man ladda ner deras tre ljuvliga demos och en singel. Torture Division är förstklassig death metal och utklassar de flesta andra band. Ladda ner deras demos och köp deras tröjor nu !


Iron MaidenNi som missatt Iron Maiden filmen Flight 666 kan vara lungn.
filmen släpps på DVD och Blueray 26 maj. Extramaterial och liveupptagningar medföljer som bonus.
Sedan tar Iron Maiden en välförtjänt paus innan man börjar fila på nästa skiva i november, för att gå in i studion i januari 2010. Innan dess planeras dock ett dubbellivealbum, som komplement till filmen. Finns det inte nog med liveskivor och samlingar med Maiden ?


Queensryche till Rockweekend !!!

Nu är tydligen Queensryche klar för Rockweekend.
Dom utmanar verkligen Sweden Rock. Hoppas att det finns plats för två Hårdrocksfestivaler i Sverige.


Sista Spelningen ?

På Fredag ska ännu ett band presenteras för Wacken open air. Det ska tydligen vara ett större band som ska göra sin sista spelning i karriären. Undra vilket ? Någon som vågar gissa ?
På Wackens diskutionsforum har följande band framkommit som kandidater.

Darkthrone
Emperor
Voivod
Van Halen
Running Wild
Accept
Pretty Maids
After Forever

Close-Up Magazine nr 1

Äntligen så har jag Close-Up Magazine nr 1. Länge har jag letat med ljus och lyckta efter detta nummer. Jag har blivit överbjuden på Tradera två ggr tidigare men denna gång var lyckan min. Samlingen är klomplett.


Nordfest !

Nästa lördag är det dags för Nordfest. Platsen är Stadshuset i Sundsvall och huvudattraktionen är inga mindre är Satyricon. Om ni kommer från andra delar av vårt avlånga land så kan ni kolla här för tips på boende.


Spelschemat är som följer

Insläpp: 18.00
Baren öppnar!

19.00 - Cynical Hatred
19.55 - Degradead
20.55 - Zonaria
21.55 - Grave
23.30 - Satyricon

Värm upp för årets hårdrockfest i Sundsvall !!!

Mangeltips

Så här i påsktider när det enda man gör är att smörja kråset med god mat och maltig mustig påskbrygd så passar det sig att få lite rekomendationer på bra musik. Tre mycket olika band på alla sätt och vis, men alla metal in i benmärgen. S.U.P är ett franskt band som även är känt som Supuration. Misery Index är Amerikanskt mangel med hjärna. Primordial är hedniskt tungung från Irland.

S.U.P - March of the neovocyts.


Misery Index - Conquistadores.


Primordial - Empire Falls

Opeth

En liten uppdatering så här mitt i Påskmaten.
Om man gillar Svenska deathmetalproggarna Opeth (vilket alla sunda människor gör) så vill man nog lägga vantarna på Viva hate records Opeth box serie. Första boxen är nu släppt och innehåller Opeths tre första skivor.

Kolla in innehållet (dreggel).

* A massive hand-numbered wooden box with printed details on it
* An exclusive box shirt design (first 400 customers only)
* An OPETH logo stencil
* 6 x 180g vinyl (white vinyl limited to 200 copies)
* Alternate artwork containing embossed logo artwork and album details printed on transparent paper


Glad Påsk !

Glad Påsk till alla !


Bra Återföreningar...

När band återförenas efter många år så blir iallafall jag lite orolig. Förra sommaren så återförenades två av mina absoluta favoritband, At the Gates och Carcass. Som tur va så spelade båda banden på Wacken som jag redan hadde biljett till. Många tycker säkert att Iron Maiden var höjdpunkten på Wacken ifjol men jag tycker nog att  At the Gates och Carcass stod för de bästa spelningarna. At the Gates har spelat för sista gången och nu väntar iallafall jag på den utlovade dvd som ska komma. Carcass forsätter att spela även denna sommar och jag hoppas att få chansen att se dem igen för tro mig gubbarna kan än. Hoppas att Rockweekend bokar dom, ja menar om Arch Enemy redan ska spela så är ju halva Carcass redan där. Det spekuleras hit och dit om Carcass ska göra en ny skiva, inte mig emot om den tar vid där Heartwork slutade. Keep on rotting...


Close-Up Magazine

Igår damp nya nummret av Close-Up Magazine ner i brevlådan. Jag blir alltid glad när det kommer ett nytt nummer av denna grymt bra tidning. Man vet att man har mycket bra och intresant läsning framför sig plus att man får ju med en skiva som man givetvis lyssnar igenom i jakt på nya bra skivor. Ett tag köpte jag även Sweden Rock Magazine men jag slutade med det efter ett par nummer. Close-Up är helt enkelt en mycket bättre tidning anser jag.


Wacken Open Air 2009

Wacken Open Air har bekräftat följande band för sommarens festival.

ASP
BRING ME THE HORIZON
DORO (mit Special Warlock Show)
ENDSTILLE
ENGEL
ENSLAVED
GAMMA RAY
MAGO DE OZ
MAMBO KURT
PAIN
RAGE
SCHANDMAUL
SUBWAY TO SALLY

Hardware

Den 22 juni släpps en av de mest underskattade sci-fi filmerna som producerats äntligen på dvd. Ok jag vet att den funnits förut på en Tysk innoficiell utgåva men nu kommer den så att säga på riktigt. Filmen jag talar om är Hardware av den Sydafrikanske regissören Richard Stanley.Hardware kommer att släppas i England av Optimum men en lite fågel viskade i mitt öra att ett Svenskt bolag förhandlar med Richard Stanley om att få släppa en Svensk utgåva. Hardware vart kallad en Terminator ripp off när den släpptes 1990. Personligen så tycker jag att den är mycket bättre. Mannen i gasmask i trailern är Carl McCoy från Fields of the Nephilim.


Rockweekend vs Sweden Rock rond två !

Rockweekend har nu utökat sin lineup med ett par intresanta namn.

Chickenfoot - En såkallad "supergrupp" med Samy Hagar, Joe Satriani, Michael Anthony, Chad Smith.
Paradise Lost - Jag antar att dessa brittiska dysterkvistar inte behöver någon närmare presentation.
Även Crucified Barbara, Tad Morose och Hot Leg presenterades häromdagen.

Om vi lägger till de reda klara Arch Enemy, Dimmu Borgir, Edguy, Napalm Death, Nightingale, Testament, U.D.O, W.A.S.P, Wolf, med mera så tycker jag att det finns något för de flesta hårdrockare där ute.

Kollar vi på giganten Sweden Rock så måste jag säga att man inte riktigt lyckats med lineupen i år.
Visst det finns såklart bra band som spelar där som tex. Heaven & Hell, In Flames, Immortal, Voivod, Motörhead, Pain, Unleashed, Kamelot, Forbidden, Soilwork, Amon Amarth, Candlemass.

Om man jämför de två festivalerna så måste man tänka på att Sweden Rock har ca 30 000 besökare och är en etablerad festival. Rockweekend är bara inne på sitt andra år och lyckas ändå uppbringa en såpass stark lineup.

Rockweekend vs Sweden Rock  2-0


Opeth på Desert Rock i Dubai.

Jag antar att de flesta hårdrockare antingen såg eller har sett Kobra på svt från Desert Rock i Dubai.
Om ni inte sett det så rekomenderar jag att ni gör det här. Det är inte varje dag man ser hårdrock i Sveriges television.
I programmet får man följa Opeth från replokalen till Dubai.

En bra tid att gilla metal och hårdrock...

Jag satt och funderade idag och kom fram till att nu är en bra tid för oss hårdrockare som bor i Västernorrland.
Varför då frågar du ? Här är svaret.

Lions Share och April Divine spelar på våningen den 9 maj.
Vi har Nordfest den 18 april.
Den 23 april har vi Panic & Action Tour på pipeline.
Rockweekend och Rockklassikler on tour drabbar Sundsvall den 1 maj.
Om det inte är nog med metal så spelar ju Shining på Stadshuset i Sundsvall den 31 maj
och Deströyer har klubbkväll den 29 maj.

Det är vad vi har att se fram emot :)
Om vi blickar bakåt ett par veckor så spelade Wolf på förra Deströyerkvällen, Danko Jones spelade på stadshuset och Hardcore Superstar spelade i Sundsvall förra helgen.

Pust...hur mycket metal orkar man med egentligen.............

The Haunted

Faan vad jag älskar THe Haunted ! Både för deras överlägset kungliga musik men även för att dom faktiskt har en grymt bra fromtman, nämligen Peter Dolving. Kolla in vad The Haunted faktiskt handlar om här.

Kolla in The Haunted på Wacken open air 2008. Givetvis står jag där i publiken och röjer.

RSS 2.0