Grand Magus

Här kommer lite dåliga mobilbilder från Grand Magus spelning på Club Deströyer i fredags.
En kanonkväll där alla band var bra men givetvis var Grand Magus svinbra.
Soulcinders bjöd på en bra spelning. Deras debut på scen.


Mortalicum var bra.


Grand Magus kanske ett av sveriges bästa band ?


Bjöd Club Deströyer på en grym spelning.


Hur kan tre pers få ett så tungt ljud ?


Vad som vankas i höst på Deströyer

YOB

I nya nummret av den eminenta tidningen Close-Up Magazine så vann YOB soundcheck. Jag hadde aldrig hört YOB tidigare så jag kollade givetvis in deras senaste platta The Great Cessation.
Herre gud vilken otroligt makalös underbar jävla platta!!! Den är så tung så att man är rädd för krosskador, så mörk så att man blir rädd och fummlar efter lysknappen men så otroligt vacker och hypnotisk. Jag rekomenderar alla att kolla in denna makalösa platta. Jag hittade dessa klipp med YOB live på youtube, risigt ljud men man anar briljansen hos detta band.


Club Deströyer

Hösten på världens bästa klubb har nu fått utökning. Totalt jävla mörker kommer att lira den 18 sep på relesefesten för My own graves nya platta Necrology.

Hösten så här långt för Club Deströyer se ut som följande.
Måste ge en eloge till den som designar Club Deströyers flyers, dom är skitsnygga!
Nu väntar vi bara på vad som kommer i oktober och inte minst på Nordfest.


Shrinebuilder

Vad får man om man lägger ihop St Vitus, Sleep, Neurosis och Melvins jo man får Shrinebuilder. Denna ultimata doomsupergrupp består av.

Wino (ST. VITUS, THE HIDDEN HAND)
Scott Kelly (NEUROSIS)
Al Cisneros (OM, SLEEP)
Dale Crover (MELVINS)

Om detta inte ger dig ett lyriskt glädjetjut så antar jag att du inte gillar doom, det är ju inte direkt några oerfarna herrar vi snackar om här.Denna supergrupp har spelat in en platta som snart ska släppas.
Låtlistan är följande:

01. Solar Benediction
02. The Architect
03. Blind For All To See
04. Science Of Anger
05. Pyramid Of The Moon

Om inte det vore nog så ska Shrinebuilder lira live den 14 och 15 nov i USA. Vågar vi hoppas på ett par spelningar i Europa ? Håll ögonen på Shrinebuilders myspacesida HÄR. Inga låtar än men det lär väll komma.

Omslaget till plattan är snyggt. Hoppas att musiken iallafall är hälften så bra som man hoppas. Den ska släppas i slutet av oktober eller i början av november på neurot recordings.


AUGURY

Jag har tidigare hyllat bandet AUGURY här på bloggen och jag kommer givetvis att forsätta med det. Jag fann på Blabbermouth lite video från Augurys releaseparty på Club Soda i Montreal. Fragmentary Evidence som plattan heter är enligt mig det bästa som släppts i år och jag skulle bli mycket förvånad om det kommer nå bättre, men man ska ju aldrig säga aldrig...Behemoth

Ny video med Behemoth. Givetvis ocensurerad.

Behemoth Ov Fire and the Void uncensored from Nuclear Blast on Vimeo.


Martin Van Drunen

Martin Van Drunen har i mitt tycke en av världens bästa death metal strupar. Vilken tur att han numera är dubbelt aktuell. Dels så har det gamla death metal liket Asphyx återvänt från graven och så sköter Van Drunen vrålen i Hail of Bullets.Asphyx nya platta Death... the brutal way är ett mycket fint stycke death metal i den gamla skolan men med ett nytt sound. Jag blev mycket glad när jag lyssnade på denna platta då jag inte väntade mig att den skulle vara såpass bra som den faktiskt är. Asphyx visar alla unga snorvalpar vart skåpet ska stå.Hail of Bullets är tillbaks med ep´n Warsaw Rising. Två nya låtar (Liberators, Warsaw Rising), en Twisted Sister cover (Destroyer) och tre livelåtar (Red Wolves Of Stalin, Nachthexen, The Crucial Offensive). Hail of bullets är death metal av finaste sort och fyller för mig tommrummet när det tar så länge för Bolt thrower att komma med en ny platta. Jag hoppas att detta är en försmak av en ny Hail of Bullets platta. Deras förra platta of frost and war var ju skitbra.

Kolla in Asphyx video till låten Death...the brutal way.

Merchants of brutality, death our only rule
The doctrine of true metal, gods of the old school
Die by fucken Asphyx, ultra loud we slay
Skinned alive you humbly beg for death the brutal way!


Hardware

Köpte i fredags den Engelska utgåvan av Richard Stanleys magnifika Hardware. Jag kan verkligen rekomendera den. Det är en mycket fin utgåva med fin bild, enda minuset är att den inte har 5.1 ljud bara 2 kanals stereo.
Omslaget ser ni nedan.Den verkliga nyheten är att en Amerikansk utgåva kommer den 29 sep och den kommer troligen vara snäppet vassare med restaurerad bild och ett fint 5.1 ljud.
Extramaterialet på den Amerikanska utgåvan ser ut att bli fint för att inte tala om det otroligt coola omslaget.
 • Anamorphic Widescreen 1.85:1
 • Dolby Digital 5.1 Surround
 • Rating: UNRATED
 • Audio Commentary with Director Richard Stanley
 • Exclusive Making-Of Documentary Featuring All-New Interviews with Cast and Crew
 • 'Incidents In An Expanding Universe' - Early Super 8 Version of HARDWARE
 • 'The Sea of Perdition' - 2006 Richard Stanley Short Film
 • 'Rites of Passage' - Early Richard Stanley Short Film
 • Richard Stanley on Hardware 2
 • Theatrical Trailer(s)
 • Deleted, Extended & Behind-the-Scenes Footage

 • Nörd som jag är så har jag redan förbokat den så det betyder att jag kommer att ha 3 ex av filmen (vilket jag även har av Stanleys andra film Dust Devil).

  Vi låter regissören själv få sista ordet om Hardware.


  RSS 2.0