Crowbar...årets första kandidat...Årets första kandidat till 2011 års bäst platta släpps nu i början av februari. Det är Crowbars "Sever the wicked hand". I Crowbars värld så härskar tyngden och smärtan och man kan verkligen känna att Kirk Windstein menar varje ord han vrålar ut. Måste säga att denna platta är det bästa Crowbar släppt på många år.
Kolla in videon till Cemetary Angels nedan och du kommer också inse att Crowbar är tillbaks och det med råge.

YOB!!!

YOB som i mitt tycke släppte 2009 års bästa platta "The Great Cessation" har fått ställa in deras Europasväng.
Detta innebär att de inte heller kommer att spela på årets Roadburnfestival.
Jag fann dock hela YOBs spelning från förra årets festival. Njut!!!

Yob Live at Roadburn 2010 from Lee Sakura on Vimeo.


Vinter/Vår för metalskallar i Västernorrland...

Måste bara göra ett inlägg om vinter/vår programmet för Sundsvalls bästa metalklubb. För precis så är det, löjligt bra. Det börjar den 4 februari med Keep Of Kalessin och Sundsvalls egna blackmetalkrigare Setherial. Man kan ju lungt säga att 120 kr som förköpet kostar är löjligt billigt! Som om inte det vore nog så är yours truly DJ i baren.
Be there or be a sillmjölke!!!Fredagen den 11 mars så gästas Deströyer av Sator. Inte min kopp te direkt men jag vet att det är många därute som gillar dem. Förbandet har inte bestämts än utan det pågår en tävling där man kan vinna den möjligheten. Kolla in HÄR för mer info om detta.Den första april så firar My Own Grave 10-årsjubileum. Stora scenen på Aveny i Sundsvall är bokad och två speciellt inbjudna gästakter ska även spela. Som grädden på moset så ska MOG spela in spelningen för ett dvd-släpp senare under året. Kom dit och röj!!!
Den 15 April så kommer Royal Republic. Kan inte säga något om dem då jag knappt hört någonting.
27 maj så återvänder Graveyard. Senast de spelade på Club Deströyer så levererade Graveyard ren och skär magi. En av de bästa spelningarna jag någonsin sett. Jag ser verkligen fram emot deras nya platta som släpps under våren. En given kväll...Kan nog bli årets spelning igen.
 


Drömmar...

Det finns ett par drömmar jag fortfarande har när det gället metal. Det är inte så fasansfullt många. En dröm är att jag skulle vilja uppleva Bolt Thrower live. Risken med drömmar är att man har så fasansfullt stora förväntningar är att det slutar i besvikelse. Fields Of The Nephilim är ett annat band jag gärna skulle vilja se. Det band som dock står överst på min önskelista är utan tvekan Sleep. Att få se dem framföra mästerverket Dopesmoker live skulle nog för mig slå det mesta. För er som inte vet historien bakom detta band och plattan Dopesmoker så rekomenderar jag att ni klickar HÄR.
Dopesmoker är mer en bara en vanlig platta, det är en upplevelse för både hjärna och hjärta. För er arma stackare som ännu inte haft ynnesten att få uppleva den så kan jag avslöja att det är en enda låt på ca 64 min. Sextiofyra jävla minuter av den tyngsta musiken du någonsin kan tänka dig!!!
Nu är det ju så att Sleep gör ett par spelningar ibland så om jag har tur så kanske de någon gång kommer till våra breddgrader. Detta klipp hittade jag på youtube och det är, just det, Sleep framförandes delar av mästerverket. Det är inspelat 2010...så man vet ju aldrig.


RSS 2.0