Kylan är här....suck

Snart är vintern kommen och sommaren är ett minne blott. Vad kan man glädja sig med då ? Vad har vi att se fram emot när minusgraderna kommer med stora steg och nästa sommars festivaler känns som mest avlägsna.
Detta är några saker som jag ser fram emot.


Club Deströyer på Aveny i Sundsvall.
Vilken tur att man en gång i månaden kan få i sig lite bra live musik. Höstens schema ser kanon ut.
Kristet Utseende hyllning 23 oktober. Kaamos och Tribulation 27 november.

Immortal
immortal släpper en ny platta...jag förväntar mig stordåd.

Nordfest
Vad kan vi vänta oss efter 2009 års bästa spelning när Satyricon blåste skallen av Sundsvall. Time will tell...

Close-Up Båten
Hårdaste och bästa kryssningen har hittills följande band klara.
Bullet
Cult of Luna
Deathstars
Tribulation
3 band till att presentera. Kommer båten att hålla för trycket ?

Shrinebuilder
Kommer plattan att hålla måttet ?


Griftegård

Jag har nog varit lite för snabb när jag utnämnt Augurys platta fragmentary evidence till årets platta (även om det är en grymt bra platta). Jag har även spekulerat i att Shrinebuilder kan bli årets platta, det kan det fortfarande bli, jag har ännu inte hört hela skivan. Mina nya favoriter till årets platta är Svenska och heter Griftegård. Verket ifråga heter solemn sacred severe och är en så djävulskt bra doomplatta. Det är vackert och så inihelvete tungt och bra. Jag hoppas att framtiden ser ljus ut för Griftegård och att man får chansen att se dom live. I slutet av november ska dom spela ett par spelningar tillsammans med de superhajpade The devils blood, men det är ju i Tyskland så jag hoppas att det blir ett par spelningar på våra breddgrader. Det kanske vore något för Nordfest eller House of metal ?


Griftegård


Årets Platta ?

Vad som snurrar i cd växlaren nu...

Det fem plattor som snurrar mest hemma hos mig nu är.


YOB - The great cessation                   
My own grave - Necrology
The devils blood - The time of no time evermore
Behemoth - Evangelion
Om - God is good

Det finns ju flera plattor att se fram emot i höst/vinter som verkar vara grymma.
Baroness, Shrinebuilder, Katatonia, Griftegård, Alice in chains, med flera...

Deströyed

Ja själv så kunde man ju inte gå på My own Graves relesparty i fredags på grund av jobb. Men de som var där vart tydligen manglade och överkörda så det duger. Inte för att jag trodde nåt mindre. My own graves nya platta är ju snorbra och Totalt jävla mörker är ju kända för att vara bra live. Det verkar vara ännu en grym Club Deströyer kväll. Nästa gång ska jag fan se till att vara ledig!

Recension Sundsvalls tidning.

Hardware

Filmnörden i mig dregglade till ordentligt när jag hittade följande klipp på youtube. Klippet kommer från severin films och från deras kommande monsterutgåva av den briljanta filmen Hardware. Tyvärr så har släppet flyttats fram till den 13 oktober, men jag får väll nöja mig med den brittiska utgåvan fram till dess :)
Jag misstänker att det som kommer att göra denna utgåva för ett måste för mig är den över 50 min långa nyproducerade dokumentären och faktumet att filmen verkar vara från en ny HD-master, jag tror inte att den brittiska utgåvan är det, plus att det kommer att vara ett 5:1 ljud något som den brittiska utgåvan saknade. I övrigt så verkar det vara samma extramaterial.
Primordial

Lite nyheter från Primordial och deras utlovade dvd.

Från Alan "Nemtheanga" Averill själv. Primordials övercoola sångare.

"Finally to the DVD…we have received the first cut of the show we filmed earlier in the year and I have to say it looks incredible. We shot it on tape, or analogue and it really shows. It has a rich tone I've hardly ever seen on any metal show and is shot in a very different style. I think we have really captured the PRIMORDIAL live essence. Most DVD at least to me are quite staid, safe and something you'll only ever watch once. This cuts, freezes and stills at a frightening pace sometimes that I think will disorientate people who are used to the live sound desk/from the photo pit/free festival filming style but is absolutely live. It will be something very special to own, on this you have our word. We are about to start filming a small documentary about the band and editing some very old archive footage for the bonus discs."

Ett givet köp tycker jag !
Kolla in ett videoklipp från Primordials uppträdande på Wacken open air 2008 i bra kvalitet.
Ett av 2008 års höjdpunkter för mig tillsammans med At the Gates och Carcass.


Terry Gilliam

Terry Gilliam är förmodligen den regissör som har mest otur av alla. Han är geniet bakom mästerverk som Brazil, Twelve monkeys, Fear and Loathing in Las Vegas och The Fisher King. Varför säger jag då att han har otur ?
Han ligger bakom ett av de största ekonomiska fiaskon någonsin The Adventures of Baron Munchausen. Han försökte att förverkliga ett av sina drömprojekt Don Quixote, men på grund av att det började hagla i öknen där dom filmade och hela inspelningsplatsen spolades bort så las filmen ner. Nu i hans nya film The Imaginarium of Doctor Parnassus så begår huvudrollsinnehavaren självmord. Nu har ju filmen färdigställts och det verkar ju som att Gilliam är tillbaks i gammal god form efter ett par mindre bra filmer.

Missödet som drabbade Don Quixote resulterade i en bra dokumentärfilm som heter Lost in La Mancha som jag rekomenderar. Kolla in klippet nedan.

Kolla in trailern till THE IMAGINARIUM OF DR PARNASSUS den verkar grymt bra.
Rammstein

Någonting säger mig att denna video inte kommer att visas på MTV :)

Rammstein - Pussy from Philipp B on Vimeo.


KatatoniaDe Svenska dysterkvistarna Katatonia ska snart släppa sin åttonde platta. Klicka HÄR om du vill komma till den officiella sidan för Night is the New Day som skivan ska heta. The Great Cold Distance som förra skivan hette var ju skitbra så jag har höga förväntningar.

Låtarna på Night is the New Day heter följande.

01. Forsaker (kan man ladda ner gratis på sidan för skivan eller lyssna på nedan)
02. The Longest Year
03. Idle Blood
04. Onward Into Battle
05. Liberation
06. The Promise Of Deceit
07. Nephilim
08. New Night
09. Inheritance
10. Day & Then The Shade
11. Ashen
12. Departer


Shrinebuilder recension...

Första recensioner för Shrinebuilder plattan som jag läst hittar du HÄR.
Ni som följer denna blogg vet hur jag hajpat detta band, men inte utan orsak.
Nä nu tror jag att jag måste bege mig till Shrinebuilders myspacesida igen för att återigen lyssna på Pyramid of the Moon för vilken gång i ordningen vet jag inte...jag har tappat räkningen.


Such Hawks, Such Hounds...

För er som liksom jag uppskattar stoner rock, doom, sludge, drone och alla andra beskrivningar som tung och långsam rock har. Nu finns det en film om ämnet som heter Such Hawks, Such Hounds och är släppt på DVD. Givetvis så intervjuas en mängd hjältar i filmen, Billy Anderson, Greg Anderson, Jack Endino, Matt Pike, Eddie Glass, Wino, för att nämna några. Ett längre klipp som jag fann på youtube hittar du här nedan.

Wacken 2010

Enligt Wacken open airs hemsida så har nästan 25 000 biljetter till nästa års festival sålts. Om du har planer på att åka nästa år så vänta inte för länge med att köpa biljetter. 2009 års festival sålde slut strax innan nyår dvs sju månader innan festivalen!
Klara band till Wacken 2010 är Immortal och Corvus Corax.


Werner Herzog

Werner Herzog tillhör en av de nu levande största regissörerna tycker jag. Han gör aldrig en ointresant film och är nog mest känd för sina filmer med Klaus Kinski. Det verkar som att den gode Herzog har blivit stor i Hollywood på senare år för numera sprutar han ur sig filmer, i genomsnitt en per år. Dessutom verkar det som att han har funnit en ny favoritskådis i Brad Dourif. Han medverkar i tre av Herzogs senare filmer. Denna vecka pågår filmfestivalen i Venedig och där tävlar Herzog med filmen Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans. Men redan nu ligger hans nästa film klar, den heter My Son, My Son, What Have Ye Done. I båda medverkar Brad Dourif.
Kolla in klipp från tre av Herzogs senare filmer. Trailern till The Wild Blue Yonder är lite av en favorit för mig.
Ska man bara se en film av Werner Herzog så ska man se Fitzcarraldo från 1982, men varför ska man bara se en film av detta geni, se alla!


Nirvana 2002

Glada nyheter för oss som gillar gammal hederlig Svensk dödsmetall. De trevliga personerna på Relapse records ska släppa en skiva med Nirvana 2002. Skivan heter Recordings 89-91 och sammlar allt som dessa herrar spelade in. Orvar Säfström som är mest känd för att vara programledare för filmkrönikan hanterade gitarr och vrål i Nirvana 2002.

Orvar om skivan.
"It's been 20 years since the first recordings on this CD were made. Last summer three middle aged guys sneaked into an old rehearsal space in Edsbyn, Sweden. They shared a quart of rum and played old school death metal all night. That night I felt it all coming back to me. The excitement and the all-out exhilarating fury of playing in a death metal band. I felt alive. I felt like a kid again."

Kolla in Nirvana 2002 på myspace HÄR


Close-Up Magazine 114

Ett nytt nummer av Sveriges bästa tidning Close-Up Magazine damp ner i brevlådan i tisdags. Som vanligt fylld till bredden med härlig läsning med tex Immortal, Mustasch, Alice In Chains, Megadeth, Bullet, Paradise Lost, Everytime I Die, Dying Fetus, Devil's Blood, Switchblade, Few Against Many, Bloody Panda, Fkü, Black Dahlia Murder, Scar Symmetry, Burnt By The Sun, New Keepers Of The Water Towers, Forever Young, Ramming Speed och Health.
Om du köper den i butik så ser omslaget ut som nedan. Är du prenumerant (som alla smarta givetvis är) så är det en stenhård bild på Immortal.

SHRINEBUILDER första smakprovet!!!

Ni som liksom jag skrek i ren upphetsning när ni först läste om Shrinebuilder kan nu snabba er att klicka HÄR för att komma till Shrinebuilders myspacesida där man nu kan lyssna på en låt från den kommande plattan. I nästa nummer av Close-Up Magazine(nr 115) så har man intervjuat bandet.


Lite videos...

För er som ska på My own Graves relesparty på Club Deströyer. Här är Totalt Jävla Mörkers nya video.

En ny video med Paradise Lost.

PARADISE LOST - Faith Divides Us Death Unites Us (NEW VIDEO)

Om och High on fire

Hittade en trevlig text på guardian.co.uk som handlar om Sleep och de två grupperna som formades efter Sleeps upplösning, High on fire och Om. Klicka HÄR föra att läsa den.Om mediterar lite i gräset.


High on fire i studion och spelar in nya plattan.


Om God Is Good

Al Cisneros som jag skrev om i inlägget om Shrinebuilder är dubbelt aktuell. Han är även aktuell i sitt eget band Om som den 29 sep släpper den nya plattan God Is Good. Att beskriva Om:s musik är mycket svårt för att inte säga omöjligt. Om består förutom av Al Cisneros på bas och sång även av trummisen Emil Amos. Vad säger du, är det bara bas, trummor och sång ? Ja det är det. Musiken är en slags blandning av doom, drone, jazz, och nån slags meditativ stämmning. Kolla in deras myspacesida och döm själv. Jag gillar det skarpt!
Kolla även in denna intervju med Al.


The kristet utseende hyllning!!!

Fredagen den 29 oktober så hyllas The Kristet UtseendeClub Deströyer.
Banden som ska hylla är Gnarps finaste gossar är:

Left Hand Solution
My Own Grave
The Errols
Never Ending December
RSS 2.0