Bloodbath

En liten video med Bloodbath är ju inte fel så här på morsdag :) Videon är för "Hades Rising " från senaste plattan The Fanthomless Mastery.


Bloodbath - Hades Rising from Peaceville Records on Vimeo.


Hardware

Jag har tidigare skrivit om Richard Stanleys i mitt tycke gravt underskattade men ändock kultförlarade sci-fi film Hardware. Sedan tidigare är det klart att det Engelska bolaget Optimum ska släppa Hardware på DVD och Blue Ray den 22 jun. Nu är det också klart att en Amerikansk utgåva av filmen ska släppas. Subversive Cinema och Severin Films ska tydligen samarbeta om detta släpp. Subversive Cinemas utgåva av Richard Stanleys Dust Devil är nog ett av de bästa DVD släpp någonsin så vi får hoppas på något liknande igen.
För den som vill läsa mer om den egensinnige Richard Stanley så rekomenderar jag Betwen death and the devil en mycket bra hemsida om Richard Stanley.


Amorphis

En video from Amorphis nya platta skyforger som för övrigt är grymt bra. Ibland är det skönt med lite softare musik :)Grand Magus + Club Deströyer = Sant!

Fredagen den 28 augusti får Club Deströyer celebert besök av inga mindre än Grand Magus.
Jag väntar med spänning på resterande bokningar i höst. Klart sedan tidigare är ju Kaamos och Tribulation den 27 november.Önskeband till Nordfest 2010

Club Deströyer efterlyser förslag på band till Nordfest 2010. Jag har funderat på vad som skulle vara mina önskeband, eller rättare sagt min drömfestival. Jag gissar att Nordfest 2010 kommer att vara två dagar och om man även nästa år ska hålla till i Stadshuset så gissar jag på att 10 st band är vad man kan räkna med. Så jag presenterar nu vad som skulle kunna vara lite av en drömlineup för mig.

Fredag

Insläpp: 18.00
Baren öppnar!

19.00 - Soreption
19.55 - Torture Division
20.55 - Ihsahn
21.55 - Primordial
23.30 - Bolt Thrower

Lördag

Insläpp: 18.00
Baren öppnar!

19.00 - My Own Grave
19.55 - Evocation
20.55 - Misery Index
21.55 - Enslaved
23.30 - Carcass


Wacken

Nya band till Wacken open air är.

Coheed And Cambria
Grand Magus
Heaven Shall Burn


Varg Vikernes är en fri man...

Enligt den HÄR länken så är Varg Vikenes numera en fri man. Varg Vikenes (tidigare känd som Count Grishnackh) avkänade ett fängelsestraff för mordet på Oystein Aarseth (även känd som Euronymous), men är nu alltså efter nästan 16 år en fri man.

NORDFEST kommer tillbaka!

Enligt Club Deströyers hemsida så är det nu klart att Nordfest kommer tillbaks nästa vår. Förslag på band kan man sända till info@clubdestroyer.se eller på gästboken på hemsidan. Personligen tycker jag att Club Deströyer är det bästa som hänt Sundsvall på länge. Keep up the good work!

Evocation

Evocations nya video ! Dead Calm Chaos var enligt mig en av förra årets bästa plattor.


Iron Maiden

För alla Iron Maiden fanatiker nu kan ni spela ett Iron Maiden spel online. Klicka HÄR för att spela.
Spelet är en del av lanseringen av filmen Iron Maiden: Flight 666. Kolla in trailern !


Wacken open air...Ett gäng nya band är klara för Wacken open air. Mest intressant är nog Pentagram.

Övriga band är :

VICTIMS OF MADNESS
5th AVENUE
THE WALTONS
DRONE
BLOODWORK
RETROSPECT
BAI BANG
UK SUBS
INSIDIOUS DESEASE
THE FADING
NERVECELL
TORMENT
RABENSCHREY
FEUERSCHWANZ

Måndag morgon...

Så var det måndag igen. I helgen så har jag kämpat mot ett envist virus på min dator. På söngag eftermiddag vann jag äntligen kampen. Med anledning av Sleeps två återföreningsspelningar så har jag börjat lyssnat på Sleep igen. I helgen har jag lyssnat mycket på vad jag skulle vilja kalla deras mästerverk "Dopesmoker". Det kan man kalla kompromisslös doom, en låt på över en timme, den är så grymt jävla bra.  Här är videon till en annan bra Sleep låt.Anthrax

Anthrax är nu klara för Wacken.


Sleep

Gissa om man skulle vilja närvarat vid denna högtidsstund. Sleeps sista spelning någonsin.Negura Bunget

Tyvärr verkar det som att Negura Bunget inte finns längre. Kolla in detta!

EX DEO

Hittade den här videon på Headbangersblog. Bandet heter EX DEO. Det är Marizio Ioconos nya skapelse. Till vardags återfinns han i inte helt okända Kataklysm. Videon är ganska cool och låten duger den med. EX DEO släpper sin platta den 30 jun och verket heter Romulus.EX DEO - Romulus

Ett bra botemedel mot trötthet...

Är otroligt trött och sliten nu. Har jobbat över idag, kom precis hem. Vad jag behöver är något för att pigga opp mig så att jag inte somnar på stört. Vad jag behöver är en rejäl dos Misery Index :)

Faaaan vad jag älskar den här låten den får mig alltid på bra humör och jag får lite nya krafter.

Nostalgi

Hittade det här klipper på youtube och drabbas av en otrolig nostalgi. Jag och en polare till mig tog bussen till den kungliga huvudstaden den 31 jan 1992. Målet var denna Death Metal gala på Palladium. SVT var där föra att göra ett reportage.

Om jag minns rätt så var lineuppen:
Carcass
Entombed
Dismember
Grave
Tiamat
Desultory
At The GatesAt the gates.

I väntan på At The Gates DVD så får man väll nöja sig med nedanstående klipp. Nån där ute som vet hur det går med den utlovade DVD som skall komma ?
At The Gates

På torsdag 14 maj sänder P3 LIve At The Gates spelning från förra årets Sweden Rock Festival. För alla er som missade At The Gates återföreningssväng i fjol kan jag bara ha medlidande. Spelningen som de levererade på Wacken var magisk. Jag väntar nu med spännig på den utlovade dvd som ska komma.

Obituary

Det gamla liket Obituary verkar röra på sig igen. Ny platta, den åttonde om man inte räknar liveskivan Dead. På Denna sida kan man lyssna på ett par låtar från "Darkest day" som nya verket heter. Om det inte vore nog så ska en ny live DVD med Obituary även ges ut. "Live Xecution In Bad Berka 2008" ska den heta och den filmades på Party San Open Air festivalen i fjol.


Napalm Death

Här är en intervju med Barney Greenway från Napalm Death som jag tycker är riktigt bra. Om ni nu mot förmodan inte redan har köpt Napalm Deaths nya platta "Time waits for no slave" så vänta inte, den är förjävla bra. Napalm Death förtjänar all respekt. Inte bara för att de var en av de första grindcore banden utan för att de fortfarande är lika arga och fortfarande är lika jävla bra.
Thin LizzyThin Lizzy är nu klara för Wacken open air.
En annan nyhet är att man nu kan köpa streaming från festivalen. Kolla HÄR för mer info.

Slayer

Goda nyheter för oss alla som avgudar Slayer, för vem gör inte det ? Slayer är nu i studion och lägger den sista sången och gitarrpartierna. Om inget oförutsett inträffar så kan vi nog ha en sprillans ny Slayer cd i våra nävar till hösten låter inte det bra :)Metal på film...

Jag har länge tänkt att jag borde skriva ett inlägg om dokumentärfilmer som handlar om hårdrock på ett eller annat sätt.
Jag är på inget sätt någon expert på ämnet och jag har defenitivt inte sett allt som finns. Så om du som läser detta inlägg och har / vet om fler filmer så lämna gärna en kommentar. Här är iallafall ett par filmer som jag vet finns.


Working Class Rock Star


Get Thrashed: The Story Of Thrash Metal


Until The Light Takes Us

Global Metal
 
Metal A Headbangers Journey

Pure Funking Mayhem

Anvil! The Story Of Anvil

Heavy Metal In Baghdad

Heavy Metal Louder Than Life (hittar ingen trailer men ett klipp från filmen textat på Spanska)


Deströyed!!!

Kolla in detta !!!

Kaamos och Tribulation till club deströyer den 27 nov.
Gissa om detta är en given kväll!!!!!!!!!!


Rockweekend

Sista banden är nu klara för Rockweekend i sommar.

De sista banden är:

Mustach
Dia Psalma
Dead By April

Renegade Five
Billion Dollar Babies
Aeon
Killgore

Kolla in Rockweekends hemsida för mer info och komplett lineup.

Heaven & Hell

Man blir inte mindre sugen på att åka till Wacken eller Sweden Rock när man ser det här :)


Eucharist

Ett av de i mitt tycke mest förbisedda Svenska Death metal banden är Eucharist. De släppte två stycken grymt bra skivor. För er som inte vet vilka Eucharist var så kan man helt lagligt ladda ner hela deras katalog HÄR!
Jag tycker att de två låtarna till War-compilation är något av de bästa deathmetallåtarna någonsin.
År 2008 fick man se At the Gates och Carcass återförenad. I år Unanimated. Hoppas, hoppas hoppas att Eucharist gör några spelningar igen. Då skulle man kunna dö lite lyckligare :)


Gwynbleidd

Jag har nu hört igenom Gwynbleidds debutskiva "Nostalgia" och måste bara uppmana alla att ge dom en chans. SATAN vilken bra skiva ! Man hör att det är grymt duktiga musiker på alla poster även growlet och skönsången är kompetent framfört. Det är ofrånkomligt att man jämför denna grupp med Svenska Opeth. Och jag skulle tro att de flesta alster av nämda grupp finns hemma hos medlemmarna i Gwynbledd. Tänk Opeth kring Orchid så har ni ett ganska bra humm om hur Gwynbledd låter. Givetvis så är det inga tre minuters dängor utan de flesta låtar är mellan sex och tio minuter. Detta är en skiva som jag skulle bli förvånad on den inte hamnar på 2009 års tio i topp. Köp eller dö!!!Close-up Magazine

Fick ett nytt nummer av världens bästa tidning i brevlådan igår. Har inte hunnit läsa den än, bara bläddrat igenom den. En rolig sak jag såg var att Satyricons spelning på Nordfest fick 9 av 10 av David Noaksson.

Revocation

Ett av banden jag tipsade om i förrgår Revocation har signat med Relapse records. Revocation är i studion nu och ska spela in en uppföljare till den mycket bra debutplattan "Empire Of The Obscene".  Nya verket ska heta "Existence is Futile" och ska släppas till hösten.


Rammstein.

Verkar som att de Tyska industrirävarna Rammstein rör på sig. Kolla i här för de första datumen.


Lite fler tips...

Måste lägga till lite tips på bra plattor som snurrar hemma i cd-spelaren.

Blood Tsunami från Norge spelar mordern thrash (kan man kalla det tror jag). Deras nya skiva "Grand Feast For Vultures" har jag bara lyssnat igenom två gånger, men jag tycker att det låter mycket bra. Man hör att det är mycket duktiga musiker och bakom trummorna finner vi Faust (tidigare i Emperor). Kolla in !Heaven & Hell, eller som jag vill kalla dem Black Sabbath med Dio.har ju släppt en ny skiva "The Devil You Know". MIna förväntningar på denna skiva var skyhöga efter 1992 års Dehumanizer som i mitt tycke är grymt underskattad.
Jag tycker efter ett par genomlyssningar att detta är en bra skiva, men den tappar något efter halva, det känns som att man slarvat sig igenom vissa låtar bara för att man ska få ut en ny platta. Det låter som att jag inte gillar skiva men det gör jag. Ett par låtar är briljanta som tex. Bible Black och Atom & Evil, medans andra är mindre bra (läs Eating the Cannibals). En bra skiva som skulle kunnat vara lysande. Gubbarna kan än och slår dessutom de flesta på fingrarna.
Jag har fått ett tips på en grupp som heter Gwynbleidd som tydligen ska vara lite åt Opeth stuket. Det man hör på deras myspace låter ju minst sagt lovande. Det ska givetvis kollas opp lite närmare.

Vreid är tydligen klar för att spela på Wacken men jag tycker att dom som gillar Vreid ska ta att kolla in Windir med den sorgligt bortgångne Valfar. Windirs platta LIkferd är mycket bra.


Månadens metaltips !

Måste få tipsa om lite bra plattor som jag lyssnat på den senaste tiden.
Först ut är ett sen tidigare för mig okänt band. Revocation. Amerikanskt death-thrash band som har den i mitt tycke bra plattan "Empire of the obscene" ute, rekomenderas!
Nästa tips är Unanimated som det vare tyst om sedan 1995 års "Ancient god of evil". Nya plattan heter "In the light of darkness" och är ett stycke fin melodiös deathblack. Favoritlåten för mig är The Endless Beyond.
Gammal kärlek rostar aldrig heter det och jag har den senaste tiden lyssnat på lite gammal hederlig thrash signerat Sacred Reich. Deras första platta "Ignorance" och den efterföljande EP´n "Surf Nicaragua" är i mitt tycke strålande bra thrash.
Nordfest

Lite fler bilder från Nordfest.


Satyricon ägde Stadshuset.


Satyricon


Grabbarna från In Battle var givetvis på plats i Stadshuset.


Grave levererar bra Svensk Death Metal


Grave (Tack till Micke och Mange för bilden).


Satyricon (Tack till Micke och Mange för bilden).


Satyricon (Tack till Micke och Mange för bilden).

Wacken Rockweekend Nordic RockNya band till Wacken open air är.

D-A-D
Trouble
EthsRockweekend har nu presenterat lite nyheter på sin hemsida. Inga nya band men blandannat en ungdomsbiljett. Hoppas att det finns några guldkorn i de tio sista banden de ska presentera.


Nordic Rock kan vara av intresse för dom som bor lite längre norrut. Klara artister är.

Whitesnake
Jorn
H.E.A.T

Fler artister ska presenteras.

Ihsahn

Lite video från Ihsahns första spelning som soloartist. För dem som mot all förmodan inte vet vem han är så är Ihsahn känd från det briljanta bandet Emperor. Jag kan rekomnendera Ihsahns två soloskivor, "The adversary" och "angL".RSS 2.0